9. března 2019

GameOver 2019/02

Další měsíc je za námi a nám se podařilo mimo klasické čtvrtky dvakrát zahrát 1 vs 1 a dát TI4. Za zmínku v tomto měsíci stojí právě už potřetí zahrané TI4, konečně poprvé zahraný železný trůn, po nějakém čase jsme se vrátili k Cycladům, našli konečně parťáka na Kmotra a zahráli nějaký dvojkovky.

2.2. - Doma (Darth, Narayan, Džejkob, Marek)
  • Twilight Imperium
  • Citadela Deluxe
  • Citadela Deluxe
Komentář:
Třetí měsíc a už potřetí jsme dali TI4. Tentokrát stále s přednastavenou mapou, ale se všemi frakcemi k výběru, kde si každý vybíral ze tří. Vylosované a vybrané frakce byly Arborec, Žhnoucí z Muaatu, Saarské klany a Hacanské emiráty. V téhle hře Saarské klany narushovali na Mecatol a hned ze začátku se bodově trhli od ostatních ras. Jenže na sebe upoutali nežádoucí pozornost. Všechny rasy se na ně vrhli a klanům zbyli pouze dva sektory. Ostatní se bodově dotáhli a v závěru klany vyhráli díky pořadím na tahu před rozpínací se Arborecy.
Po TI4 jsme ještě ve třech dali dvakrát Citadelu jako takovou dojížděčku ve variantách tajné služby a nelítostná řež.
Foto:


7.2. - Geekárna (Darth, Narayan, Oťas)
  • Kmotr: Impérium Corleonů
  • Ethnos
Komentář:
Při Kmotrovi se zdálo, že mafiánská rodina v zelené barvě se při druhém aktu trhla do vedení. Ale při nezvládnutém posledním kole modrá rodina dokázala ztrátu dohnat a nahrabat si peníze za peníze a kšefty.
V Ethnosu pak vyhrál hráč, který si pohlídal nejvíc skřetů.
Foto:


17.2. - Zbraslav (Darth, Narayan)
  • Monolith Arena
  • Invaders
Komentář:
Nedělní odpoledne jsme strávili s jednou novou duelovkou a jedním už osvědčením kouskem. Arénu jsme zatím dali bez monolithů, protože se prokousat pravidly dalo trochu zabrat. Proti sobě se postavili pekelníci a trpoši. Na první hru dostali trpaslíci přejezd, protože nějak zapomněli hrát na to v čem vynikají - obrana.
Za to v Invaders už to nešlo skončit těsněji vítězstvím zase a pořád alienů. Tentokrát o 1 slovy jednu kartu. Ale, aby lidstvo jen nebrečelo, mohlo si sérií chyb (chyb ani ne, ale malých rozhodnutích, které dali šanci alienům) samo.
Foto:


21.2. - Kafárna (Darth, Chaster, Oťas, Narayan, Džejkob)
  • Dice Forge
  • Výbušná koťátka
  • Hra o trůny: Železný trůn
Komentář:
Tentokrát jsme museli hledat azyl mimo Geekárnu. Povedlo se domluvit jednu hospodu na Vinohradech. Nejdřív jsme ve třech dali Dice Forge a koťátka. V Dice Forge to ze začátku vypadalo na jasnou záležitost, ale jak hra postupovala byl to duel o vítězství. Nakonec v posledním kole se všichni hráči bodově dotáhli k sobě a o vítězi nebylo tak jednoznačně rozhodnuto.
Potom přišli na řadu jedny rychlý koťátka, kde probíhaly složité mindgames.
V plném počtu jsme se vydali bojovat o železný trůn. Baratheoni v této hře zažívali krušné chvíle, účastnili se skoro poloviny střetnutí. Nicméně na kahánku měli v polovině hry Tyrellové, ale ti se dokázali ke konci pozvednout. Lannistři zase trpěli sklerózou a tak vítězství a železný trůn darovali Starkům, což v seriálu je nejméně pravděpodobné, ale třeba ne. Takže spoiler alert. Jediný rod, který předčasně opustil hru, byli Targaryeni. Nikoliv rage quitem, ale prostě Daenerys neochránili ani její draci, a tak rod vymřel.



23.2. - Doma (Darth, Zdenka)
  • Clank! In! Space!
Komentář:
Výuková hra, která byla ideální. Karty bosse chodili až ke konci a tak bylo dost času k prozkoumání lodi a vysvětlení všech pravidel. Modrý hráč dokázal s lupem uniknout. Fialového museli kumpáni odtáhnout do modulu jedno pole před cílem. Nakonec hra skončila i vyšším bodovým ziskem pro oba hráče.



28.2. - Geekárna (Darth, Narayan, Oťas, Roman)
  • Cyclades (+ Hades, Monuments)
  • Vzhůru do podzemí
  • Vzhůru do podzemí
Komentář:
Hra ve 4 hráčích s dvěma nováčky. Navíc po nějakém čase, takže že začátku bylo na všech stranách spousta chyb. Nováčci od poloviny dostali do hry. Žlutý hráč skončil s jedním ostrovem. Vyhral modrý hráč, kdy zabral žlutému hráči poslední ostrov s dostatkem staveb k postavení druhé metropole.
Potom jsme se stihli 2x podívat do podzemí. Druhá výprava skončila až soubojem 1vs1.
Foto:

0 komentářů:

Okomentovat